Jeho upozornění před novou sněhovou pokrývkou platí od pátečního ráno do večera až noci pro severní oblasti Ústeckého, Libereckého a Olomouckého kraje, severovýchod Královéhradeckého, Pardubického a Zlínského kraje a celý Moravskoslezský kraj.

Sledujte meteorologický radar Blesku

Řidičům meteorologové doporučují, aby při cestování do těchto regionů sledovali dopravní zpravodajství a jezdili opatrně. Do hor by se neměli vydávat bez zimní výbavy, včetně sněhových řetězů.

Silnice v Karlovarském kraji jsou v pátek po nočním sněžení sjízdné s opatrností. Zejména na vozovkách nižších tříd zůstávaly zbytky rozbředlého sněhu. Nad ránem teploty klesly pod nulu a vznikaly i ledové zmrazky, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic. Na Karlovarsku začalo znovu intenzivně sněžit odpoledne.

Tisíce lidí bez proudu

Zatímco na Sokolovsku od dopoledne prší, směrem na sever a ve vyšších polohách sněží. Nejhorší situace je nyní na silnici I/13 směrem na Chomutov, kde kvůli ledovce stojí auta a je v podstatě neprůjezdná. Podle krajské policejní mluvčí Evy Valtové v kopcích uvázly kamiony. „Na místě je již Správa a údržba silnic a kolona se postupně rozjíždí,“ dodala Valtová.

Těžký sníh způsobuje i výpadky elektřiny. Bez proudu je v Karlovarském kraji přes 4000 odběratelů.

Na D8 v Ústeckém kraji už řidiči zaznamenali několik dopravních nehod.

Fotogalerie
50 fotografií