Před čtvrtečním přechodem studené fronty bude jasno až polojasno. Během odpoledne očekáváme od severu přibývání oblačnosti a večer na severu území ojediněle s deštěm a ojediněle bouřky. Nejvyšší denní teploty vystoupí opět vysoko – na 20 až 25 °C. Opět tak budeme přepisovat tabulky teplotních rekordů – ten z pražského Klementina je z roku 2017, tehdy tam naměřili 21,9 °C. Vítr bude zpočátku dne vát slabý západní o rychlosti do 15 km/h, během dne bude zesilovat na mírný severozápadní do 20 km/h.

Na Velký pátek se bude do Česka dostávat studený vzduch od severu, který přinese velké teplotní rozdíly na naše území. Ranní teploty budou klesat na 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty se na severu území zastaví na 8 °C, na jihu vystoupí až na 16 °C. Jinak bude polojasno, na severu území až oblačno a ojediněle přeháňky, na horách sněhové nebo smíšené. Vítr bude foukat mírný severozápadní o rychlosti 15 až 20 km/h.

Velikonoce budou ve znamení aprílu

Bílá sobota bude oblačná až polojasná, ojediněle se budou vyskytovat přeháňky, které budou od vyšších poloh sněhové. Odpoledne očekáváme ubývání oblačnosti. Ranní teploty budou klesat na 3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí jen na 6 až 10 °C a budou tak srovnatelné s teplotami na Štědrý den. Naši pocitovou teplotu bude navíc snižovat čerstvý severozápadní vítr o rychlosti v nárazech až 55 km/h.

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

V neděli na Boží hod velikonoční bude slunečno - polojasno až jasno. Ranní teploty budou ale díky malé oblačnosti klesat na celém území pod bod mrazu na -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty povyskočí na 10 až 14 °C. A také vítr bude slábnout na mírný a měnit se na jihovýchodní o rychlosti do 20 km/h.

Velikonoční pondělí bude ve znamení polojasné oblohy – bude polojasno. Ranní teploty klesnou na 2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty se budou šplhat na 11 až 15 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h.

Výhled počasí na duben

Jedna dubnová pranostika říká, že dubnové počasí nevyslovíš. V podobném duchu se bude ubírat letošní dubnové počasí – bude aprílové, slunečné a teplé dny se k nám budou vracet jen pozvolna.

6.–10. dubna

Oblačno až zataženo, občas s deštěm nebo přeháňkami, na horách se sněžením. Ranní teploty zpočátku 5 až -1 °C. Denní teploty nejčastěji 7 až 14 °C.

11.–20. dubna

V první polovině období oblačno až zataženo, místy s občasným deštěm nebo přeháňkami, na horách většinou déšť se sněhem nebo sněžení. Jen přechodně polojasno. Ve druhé polovině období částečné ubývání oblačnosti i srážek. Ranní teploty 5 až -3 °C. Denní teploty 7 až 14 °C, ve druhé polovině dubna 12 až 17 °C.

21.–30. dubna

Polojasno až oblačno, místy občasné přeháňky. Ranní teploty 8 až 2 °C. Denní teploty 15 až 21 °C, koncem období i tepleji.

Fotogalerie
32 fotografií