Zatímco ještě v sobotu byly na několika místech rekordně nízké teploty, které nad ránem klesaly hluboko pod nulu, v neděli se na většině území přes den oteplilo na 19 až 23 stupňů Celsia, v západní polovině Čech ještě výrazněji. Více než 27 stupňů bylo například v Dobřichovicích, Dobřanech nebo na stanici Praha - Komořany.

Pro Česko to ale první letošní letní den nebyl. Ten nastal již 31. března, kdy bylo alespoň 25 stupňů na stanicích Praha - Karlov, Neumětely a Dobřichovice.

Ve Vimperku nedělní teplota vystoupila na 25,9 stupně Celsia, teplotní rekord pro dnešek starý 23 let tam byl překonaný o sedm desetin stupně. Na šumavském Churáňově bylo 21,9 stupně Celsia, dosavadní maximum bylo 21,5 stupně Celsia z roku 2002.

V Česku se ještě oteplí

Ještě tepleji by v Česku mělo být první dva dny příštího týdne. V Jihočeském kraji by podle meteorologů mohlo být až 30 stupňů Celsia. V pondělí by mělo být jasno, v úterý odpoledne ojediněle i bouřky. Ve středu bude podle předpovědi oblačno a může pršet. Nejvyšší denní teploty podle předpovědi budou na jihu Čech nejvýše mezi 14 až 18 stupni Celsia.

Fotogalerie
85 fotografií