Pátek přinese nejvyšší teploty z pracovního týdne - ranní teploty budou klesat na 14 až 10 °C. Odpolední teploty vystoupí na letní hodnoty, 23 až 27 °C. Obloha bude polojasná, na severu území až oblačná a na horách ojediněle přeháňky. Večer bude docházet k ubývání oblačnosti na skoro jasno. Vát bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h.

Před vlnící se studenou frontou bude do Česka proudit teplý vzduch od jihu, takže nejvyšší odpolední teploty vystoupí až na 31 °C. V sobotu bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 16 až 12 °C. Odpolední teploty vystoupí na 27 až 31 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti 15 až 20 km/h.

Sledujte příchod bouřek na radaru Blesku

V neděli bude zpočátku dne jasno až polojasno, během dne přibývání oblačnosti a místy déšť nebo bouřky, ojediněle i silné a doprovázené nebezpečnými jevy. Ranní teploty budou klesat na 19 až 15 °C. Odpolední teploty vystoupí na 27 až 31 °C, na západě bude kolem 25 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti 15 až 20 km/h, zesilovat bude v bouřkách až na 70 km/h.

Silné bouřky očekáváme až do středy

Na začátku týdne se bude nad územím Česka vlnit frontální rozhraní, které přinese velké teplotní rozdíly mezi chladnějším vzduchem na západě a tropickým na východě území. V pondělí bude převážně oblačno, během dne místy déšť, přeháňky a místy bouřky, ojediněle i silné. Ranní teploty budou klesat na 19 až 15 °C. Odpolední teploty vystoupí od západu na 21 až 27 °C, na Moravě a ve Slezsku na 27 až 31 °C.

V úterý očekáváme převážně oblačno, zpočátku dne přechodně až polojasno, během dne na většině území občas déšť, přeháňky a místy bouřky. Ranní teploty budou klesat na 18 až 14 °C. Odpolední teploty vystoupí na 21 až 27 °C, na Moravě a ve Slezsku na 27 až 31 °C.

Ve středu a ve čtvrtek bude převládat oblačno, jen přechodně polojasno, místy déšť nebo přeháňky, ve středu ojediněle i bouřky. Ranní teploty budou klesat na 17 až 12 °C. Odpolední teploty budou stoupat na 22 až 26 °C, na Moravě a ve Slezsku až na 28 °C. Oblačnosti a srážek začne ubývat v pátek. Odpolední teploty budou zůstávat letní.

Video
Video se připravuje ...

Záběry z dronu: Apokalypsa v Německu. Záplavy způsobily extrémní bouřky i rozvodnění řeky Ahr. Reuters

Fotogalerie
63 fotografií