Nový pracovní týden odstartuje na Karlovarsku teplotami jen na 9 °C, jinak se budou ranní minima pohybovat mezi 14 až 10 °C. Místy pozor na sníženou dohlednost, kterou budou způsobovat mlhy. Jinak bude polojasno. Večer přechodně až oblačno. Odpolední teploty vystoupí nejčastěji na 20 až 24 °C.

V úterý bude oblačno až polojasno, během dne ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 15 až 11 °C. Odpolední teploty vystoupí na 23 až 27 °C.

Během noci na středu bude místy docházet k dalšímu přibývání oblačnosti i srážek, ojediněle se budou tvořit i bouřky.

Jaké je počasí v Česku? Podívejte se na radar Blesku

Ve středu ale bude jasno až polojasno, pouze na horách při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 15 až 11 °C. Odpolední teploty vystoupí na 23 až 27 °C.

Ve čtvrtek bude malá oblačnost - jasno až polojasno, pouze na horách přechodně až oblačno. Ranní teploty budou klesat na 15 až 11 °C. Odpolední teploty vystoupí opět na letní hodnoty, tj. na 23 až 27 °C.

Podobný scénář bude psát i pátek – převládat bude slunečné počasí. Ranní teploty budou klesat na 16 až 12 °C. Odpolední teploty se zastaví těsně pod tropickou hodnotou, tj. na 25 až 29 °C.

Víkend přinese až 30 °C

Ještě v sobotu bude převládat polojasno nebo skoro jasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky, v neděli už očekáváme přeháňky nebo bouřky místy. Naměřit bychom ale měli letošní první srpnové třicítky – v odpoledních maximech to bude 26 až 30 °C. Po ránu 16 až 12 °C.

 

Narůstat budou pyly v ovzduší

Nejdeštivější červenec za posledních pět let ocenili mimo jiné i alergici – srážky pylové částice z ovzduší pravidelně vymývaly. Nyní budou koncentrace pylových částic růst – stále kvete pelyněk a nově se k němu přidá silně agresivní ambrózie. Aktivita klíšťat na většině území zůstává na stupni vysokého rizika napadení hostitele, do přírody tak jedině s repelentem. V novém týdnu poroste i aktivita komárů.

Fotogalerie
17 fotografií