Rána ale budou relativně chladná a to zejména zpočátku týdne – v horských oblastech budou klesat i nadále pod bod mrazu. Deštníky budeme potřebovat až o víkendu. A to, zda přijde i babí léto, o kterém hovoříme až na přelomu září a října, je těžké předpovědět – ale pravděpodobnost toho, že se alespoň nějaký slunečný den objeví, je vysoká. V roce 1959 panovaly slunečné a suché dny neuvěřitelných 7 týdnů.

Pracovní týden bude zalitý sluncem. V pondělí bude jasno až polojasno, odpoledne na severozápadě území až oblačno. Po ránu se budou tvořit ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty budou klesat na 12 až 8 °C, na severovýchodě naměříme jen kolem 5 °C. Odpolední teploty vystoupí vysoko – na 22 až 26 °C, na severovýchodě území bude chladněji.

Sledujte meteorologický radar Blesku

V úterý bude zpočátku dne polojasno až oblačno, odpoledne očekáváme ubývání oblačnosti na skoro jasno. Po ránu se mohou ojediněle tvořit mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty klesnou na 12 až 8 °C, na východě k 6 °C. Odpolední teploty vystoupí na letní hodnoty 21 až 25 °C.

Od středy do konce pracovního týdne nebude co předpovídat – očekáváme jasno až polojasno. Po ránu se budou ojediněle tvořit mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty budou klesat na 12 až 8 °C. Odpolední teploty se ve středu zastaví na 22 až 26 °C, ve čtvrtek a v pátek mezi 24 až 28 °C. Historické teplotní rekordy jsou pro toto období až na 30 °C.

Na víkend deštníky s sebou

Během víkendu bude docházet k přibývání oblačnosti na oblačno až polojasno, místy musíme počítat s přeháňkami, ojediněle i bouřkami. Po ránu se budou i nadále tvořit ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty budou klesat na 12 až 8 °C. Odpolední teploty se zastaví na 20 až 24 °C, v sobotu na východě území na 26 °C. Nyní to ale vypadá, že od poloviny září se opět můžeme těšit na slunečné dny i návrat letních teplot.

Fotogalerie
35 fotografií