„Na horách by mělo za dnešek napadnout od pěti do deseti centimetrů nového sněhu, mimo horské polohy to bude většinou jen kolem jednoho centimetru, přičemž v nížinách by měl sníh vzhledem k nejvyšším denním teplotám nad bodem mrazu většinou odtávat,“ uvedl dnes ČHMÚ. Během dne budou srážky ustávat a postupně se vyjasní.

Sledujte aktuální počasí na radaru Blesku.

V pátek bude slunečněji než dnes, meteorologové očekávají jasno až polojasno, ráno se ale mohou objevit mrznoucí mlhy, zejména v oblasti západní a severozápadní Moravy, Českomoravské vrchoviny a v Libereckém kraji. Teploty se v noci na pátek dostanou pod nulu na celém území, nejčastěji budou minima mezi minus třemi až minus sedmi stupni Celsia, při sněhové pokrývce může být až minus devět. Přes den pak teploty vystoupají na minus dva až plus dva stupně Celsia.

O víkendu pak meteorologové očekávají mírné oteplení, v sobotu přes den se maxima budou pohybovat mezi minus jedním až třemi stupni Celsia, v neděli pak až pět stupňů, tepleji bude v Čechách. Místy bude o víkendu sněžit, častěji v neděli, kdy ale v Čechách bude postupně pod 400 metrů spíše pršet. Na východě bude po celý víkend sněžit či pršet jen výjimečně.

Fotogalerie
40 fotografií