Noc na pátek bude nejchladnější z celého pracovního týdne. Po ránu se budou ojediněle tvořit mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost - pozor na sníženou dohlednost. Během pátečního dopoledne bude převládat malá oblačnost, odpoledne ale začne opět oblačnosti od západu přibývat a večer očekáváme v západní polovině území sněhové přeháňky.

Sledujte meteorologický radar Blesku

Počasí u nás ovlivní okluzní fronta. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat jen mezi -3 až 1 °C.

Také víkendová rána budou mrazivá

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky nebo slabé sněžení. Na východě území zpočátku dne až polojasno. Ranní teploty budou klesat v západní polovině území na 0 až -4 °C, ve východní polovině na -4 až -8 °C. Denní teploty se budou pohybovat mezi -1 až 3 °C, na východě území od -3 do 0 °C. Foukat bude mírný jihozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

V neděli bude oblačno až zataženo, na většině území sněhové přeháňky nebo sněžení, v nížinách i srážky dešťové nebo smíšené. Noční teploty budou klesat na -1 až -5 °C, během noci od západu oteplování. Denní teploty se budou pohybovat mezi 0 až 4 °C, v Polabí až na 5 °C. Foukat bude mírný jihozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Na horách bude i nadále mrznout a sněžit

V novém týdnu půjdou teploty opět mírně nahoru – v odpoledních maximech budou postupně stoupat až na 7 °C a nárůst teplot očekáváme i v ranních minimech. Ale na horách budou i nadále teploty zůstávat pod bodem mrazu a očekáváme občasné sněžení nebo sněhové přeháňky.

V pondělí bude oblačno až zataženo, postupně na většině území sněhové přeháňky nebo sněžení, v nížinách i srážky dešťové nebo smíšené. Ranní teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Denní teploty se budou pohybovat mezi 1 až 5 °C.

V úterý bude oblačno až zataženo, na většině území přeháňky nebo déšť, od vyšších poloh sněžení. Ranní teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Denní teploty se budou pohybovat mezi 2 až 6 °C. Ve středu bude oblačno až zataženo, na většině území přeháňky nebo déšť, od vyšších poloh sněžení. Ranní teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Denní teploty se budou pohybovat mezi 3 až 7 °C. 

Fotogalerie
43 fotografií