V pondělí bude převládat oblačno, na severu území až zataženo a místy sněžení nebo sněhové přeháňky. Na zbytku území sněhové přeháňky ojediněle. Jen přechodně bude polojasno. Studené severní proudění nepustí odpolední teplotu výš než na 1 až 5 °C.

Sledujte počasí na radaru Blesku

V úterý už bude oblačnosti méně – převládat bude polojasno, na severovýchodě území až oblačno a tam místy sněžení nebo sněhové přeháňky. Ranní teploty -3 až -7 °C, ojediněle až -9 °C. Denní teploty 2 až 6 °C.

A podobný scénář bude psát středa - bude polojasno, jen na severovýchodě území až oblačno, a tam ojedinělé sněžení nebo sněhové přeháňky. Ranní teploty budou klesat na -3 až -7 °C, ojediněle na -9 °C. Denní teploty už ale porostou – na 3 až 7 °C, v Polabí bude až 8 °C.

Od čtvrtka do konce týdne bude počasí stabilní – převládat bude jasno nebo polojasno, po ránu se mohou ojediněle tvořit mrznoucí mlhy. Ranní teploty budou klesat na -3 až -8 °C, ojediněle až na -10 °C. Denní teploty vystoupí na 4 až 9 °C.

Do kdy budou mrazivé noci?

Od poloviny března budou teploty v nejnižších nadmořských výškách zůstávat lehce nad bodem mrazu, ve vyšších polohách bude mrznout i nadále. Nejvyšší odpolední teploty v příštím týdnu budou přechodně i na dvojciferných číslech – nejčastěji v intervalu 6 až 13 °C. To v letech 2018, 2002 nebo 2001 už nejvyšší odpolední teploty stoupaly i přes 17 °C.

 

Fotogalerie
20 fotografií