V první polovině týdne budeme skloňovat inverzi. Také v pondělí po ránu a dopoledne pozor na ojedinělé mrznoucí mlhy nebo náledí. V Čechách bude zataženo až oblačno, během dne přechodně až polojasno, pouze ojediněle přeháňky, od vyšších poloh i sněhové. Srážkové úhrny ale budou zanedbatelné. Na Moravě a ve Slezsku bude jasno až polojasno. A i nadále budeme skloňovat velké teplotní rozdíly. Odpolední teploty na západě území na Plzeňsku vystoupí až k 7 °C, jinak bude 2 až 6 °C, ve východní polovině území bude opět chladněji - nejčastěji mezi -2 až 0 °C.

Sleduje počasí na radaru Blesku

V úterý bude oblačno až zataženo, jen přechodně polojasno, ojediněle přeháňky, od vyšších poloh i sněhové. Ranní teploty budou klesat na 2 až -2 °C, na Moravě a ve Slezsku až -7 °C. Denní teploty vystoupí na 0 až 6 °C, nulu naměříme na východě území. 

Ve středu bude zataženo až oblačno, jen přechodně polojasno, místy slabé přeháňky, od 400 m sněhové, ojediněle i mrznoucí. Ranní teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C. 

Od čtvrtka větrno

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, jen přechodně polojasno, ojediněle slabé přeháňky, od 400 m sněhové. Během odpoledne bude od západu docházet k dalšímu přibývání oblačnosti, postupně se sněžením, pod 500 m déšť. Počasí u nás začne ovlivňovat studená fronta. Ranní teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C. Během dne začne zesilovat vítr.

V pátek bude oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, od 400 m srážky sněhové. Vyloučené nejsou ani další zimní bouřky. Ranní teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C. Pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý severozápadní vítr, který bude v horských oblastech dosahovat rychlosti až 70 km/h.  

O víkendu bude na horách vládnout zimní pohádka

V sobotu bude oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, od 400 m srážky sněhové. Ranní teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C. V neděli bude zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, od 600 m srážky sněhové. Ranní teploty budou klesat na 2 až -2 °C. Denní teploty vystoupí na 2 až 6 °C. Ten, kdo naplánuje víkend na horách, těšit se může na prachový sníh.

Fotogalerie
44 fotografií