V pátek budeme skloňovat na většině území tzv. ledový den – od severu až severozápadu sem bude proudit studený vzduch. Denní teploty vystoupí na -3 až 2 °C. Ráno a dopoledne bude převládat polojasno, během dne proměnlivá oblačnost občas sněžení nebo sněhové přeháňky. Večer bude od západu docházet k dalšímu přibývání oblačnosti a postupně se k tomu přidá sněžení, v nížinách i srážky smíšené. Během dne bude foukat čerstvý severozápadní vítr o rychlosti v nárazech kolem 45 km/h.

Ledový víkend budou skloňovat na severovýchodě území

Nejvyšší sněhovou nadílku očekávají o víkendu Krušné hory a Šumava. V sobotu bude velká oblačnost – oblačno až zataženo, v západní polovině území sněhové přeháňky nebo sněžení, v nížinách i déšť se sněhem nebo déšť. Na východě území bude přechodně až polojasno. Ranní teploty budou klesat na -3 až -7 °C, na západě na území bude kolem 0 °C. Denní teploty vystoupí na západě území na 0 až 4 °C, na zbytku území na -3 až 0 °C. Foukat bude čerstvý severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Sledujte počasí na radaru Blesku

V neděli bude velká oblačnost – oblačno až zataženo, občasné dešťové přeháňky, v Čechách od 600 m sněžení, na Moravě a ve Slezsku sněžení i v nížinách. Ranní teploty budou klesat na 2 až -2 °C, na Moravě a ve Slezsku na -2 až -6 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C, na Moravě a ve Slezsku -3 až 0 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Poslední lednový týden přinese až 7 °C

A hodně proměnlivé počasí s dostatkem srážek bude pokračovat také v posledním lednovém týdnu. Přechodně i ve vyšších polohách očekáváme srážky smíšené nebo dešťové. Odpolední teploty porostou přechodně až na 7 °C.

V pondělí bude oblačno až zataženo, jen přechodně polojasno, občasné přeháňky, v Čechách od 700 m sněžení, na Moravě a ve Slezsku sněžení zpočátku i v nížinách, postupně od středních poloh. Ranní teploty budou klesat na 2 až -2 °C, na Moravě a ve Slezsku na 0 až -4 °C. Denní teploty vystoupí na 3 až 7 °C, na severovýchodě území na -1 až 2 °C.

V úterý bude oblačno až zataženo, jen přechodně polojasno, občasné přeháňky, v Čechách od 500 m sněžení, postupně sněžení i v nížinách. Ranní teploty budou klesat na 2 až -2 °C, na Moravě a ve Slezsku až -4 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C.

Ve středu bude oblačno, jen přechodně polojasno, občasné přeháňky, od 400 m sněhové. Ranní teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C. Hodně proměnlivé počasí bude panovat i ve druhé polovině pracovního týdne.