V pondělí díky teplému západnímu proudění naměříme až 21 °C. V ohrožení tak budou teplotní rekordy – ten z pražského Klementina je z roku 1986, tehdy tam naměřili 20,6 °C. Zpočátku dne bude jasno nebo skoro jasno. Odpoledne začne docházet k přibývání oblačnosti. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 19 až 21 °C.

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

Od úterý už začne oblačnosti přibývat a teploty půjdou dolů. V úterý bude polojasno, na severu území oblačno až zataženo a tam místy přeháňky. Postupně přibývání oblačnosti i jinde. Ranní teploty budou klesat na 6 až 2 °C. Denní teploty vystoupí na 12 až 16 °C, na jihovýchodě bude kolem 18 °C. Ve středu bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, na vrcholcích hor srážky smíšené nebo sněhové. Ranní teploty budou klesat na 6 až 2 °C. Denní teploty vystoupí na 9 až 13 °C, na jihovýchodě bude až kolem 15 °C.

Ve čtvrtek bude zataženo, místy déšť nebo přeháňky, na horách, během postupně od vyšších poloh srážky sněhové. Ranní teploty budou klesat na 5 až 1 °C. Denní teploty vystoupí na 5 až 9 °C. V pátek bude zataženo s deštěm, od středních poloh sněžení. Ranní teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Denní teploty vystoupí na 3 až 7 °C.

O víkendu se sněhové vločky dostanou i do nížin

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky, v nížinách i smíšené. Ranní teploty budou klesat na 0 až -4 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C, pocitovou teplotu bude snižovat vítr. V neděli bude oblačno, zpočátku dne místy sněhové přeháňky, v nížinách i srážky smíšené. Jen přechodně polojasno. Ranní teploty budou klesat na 0 až -4 °C. Denní teploty vystoupí na 1 až 5 °C.

Po slunečném březnu si užijeme aprílový duben

Letošní březen je rekordně bohatý na množství délky slunečního svitu, kdy na našem území na mnohých stanicích už nasvítilo přes 200 hodin. Slunečné počasí ale zároveň prohlubuje sucho a nebezpeční lesních požárů. Podle výhledů počasí na duben by aprílové počasí mělo být výrazně bohatší na srážky, než tomu bylo v březnu. A po výrazně teplotně podprůměrném začátku měsíce půjdou teploty rychle nahoru. Tak studený začátek dubna naposledy přinesl rok 2013.

Fotogalerie
45 fotografií