V pátek bude nejméně oblačnosti hned ráno a dopoledne - jasno až polojasno, po ránu pozor na sníženou dohlednost, způsobenou ojediněle mlhami. Během odpoledne bude docházet od jihovýchodu k přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Večer očekáváme místy srážky i v Čechách. Odpolední teploty se budou pohybovat nejčastěji mezi 12 až 16 °C, v Jihlavě bude chladněji 10 °C. Po ránu opět zahrozí přízemní mrazíky, tj. teploty pod bodem mrazu v 5 cm nad zemí a to zejména na severovýchodě území.

Víkendové teploty se budou pohybovat do 17 °C

Pokud se o víkendu vydáte do přírody – repelent proti klíšťatům s sebou. Nejméně oblačnosti a srážek bude během nedělního rána a dopoledne. V sobotu bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo déšť. Ranní teploty budou klesat na 7 až 3 °C. Denní teploty 11 až 15 °C. 

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

V neděli bude zpočátku dne polojasno, během dne oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo déšť, ojediněle bouřky. Ranní teploty budou klesat na 6 až 2 °C. Denní teploty 11 až 15 °C.

Srážky začnou ustávat až ve středu

A deštníky s sebou také počátkem týdne. V pondělí bude oblačno až zataženo, na většině území přeháňky nebo déšť. Ranní teploty budou klesat na 8 až 4 °C. Denní teploty vystoupí na 11 až 15 °C. V úterý bude oblačno, jen přechodně polojasno, místy přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 7 až 3 °C. Denní teploty vystoupí na 12 až 16 °C.

Ve středu bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 6 až 2 °C. Denní teploty 13 až 17 °C. Aprílový charakter počasí zřejmě vydrží i počátkem května. Ale zatím to vypadá, že na čarodějnice se nám srážky vyhnou.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Máme chladnější počasí díky utlumené letecké dopravě? Odhalila to meteoroložka Honsová Blesk

Fotogalerie
46 fotografií