Během pátečního dne bude přes Česko postupovat další frontální systém od severozápadu. Během rána a dopoledne bude nejméně oblačnosti - oblačno, na severovýchodě až polojasno. Pouze na jihozápadě území přeháňky nebo déšť, na horách sněhové. Postupně bude docházet k přibývání oblačnosti i srážek na většině území a hranice sněžení se bude zvedat nad 1100 m nad mořem. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 8 až 12 °C. Vítr ale začne zesilovat až během večera. Během dne bude foukat mírný jihozápadní o rychlosti do 20 km/h, během večera začne zesilovat na čerstvý o rychlosti v nárazech 50 až 90 km/h.

Sledujte počasí na radaru Blesku

O víkendu vysoké teploty, ale větrno

V sobotu bude zpočátku dne velká oblačnost, místy déšť, od vyšších poloh srážky sněhové. Během dne bude ubývat oblačnosti na oblačno až polojasno a přeháňky se budou vyskytovat pouze ojediněle. Ranní teploty budou klesat na 6 až 2 °C. Denní teploty vystoupí na 6 až 10 °C.

Neděle bude na srážku bohatší. Zpočátku bude oblačno až polojasno, během dne od severozápadu přibývání oblačnosti s deštěm a přeháňkami, na horách srážky zpočátku sněhové. Ranní teploty 3 až -1 °C. Denní teploty 6 až 10 °C. 

Větrná bude i první polovina příštího týdne

Čerstvý vítr s nárazy o rychlosti 70 km/h, na horách až kolem 90 km/h očekáváme do středy. První polovina týdne bude bohatá na srážky – na horách bude sněžit a v kombinaci s větrem se tam budou tvořit sněhové jazyky a závěje. Převládat bude proměnlivá oblačnost – občas déšť nebo přeháňky, na horách, přechodně od vyšších poloh srážky sněhové. Ranní teploty budou klesat od úterý až na -3 °C, odpolední se v pondělí ještě zastaví až na 10 °C, v úterý a ve středu do 8 °C.

Fotogalerie
52 fotografií