V úterý bude oblačno až zataženo. Od rána bude na většině území Moravy a Slezska pršet, objeví se přeháňky, místy hrozí bouřky. V Čechách bude počasí o něco lepší, přijdou pouze přeháňky. Počasí v průběhu dne zůstane poněkud proměnlivé, srážky postupně ustanou.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 21 až 17 °C, naopak nejvyšší denní teploty budou dosahovat 24 až 29 °C, na horách okolo 19 °C. Vítr bude přes den mírný, v bouřkách zesílí a večer naopak postupně zeslábne.

„Zpočátku v noci se v bouřkách mohou objevit zejména nárazy větru kolem 70 km/h a kroupy,“ komentuje situaci meteorolog.

Ve středu se počasí zklidní

Ve středu se počasí o něco zlepší, deštivé počasí zeslábne, nicméně stupně teploty se oproti úterý budou pohybovat spíše v nižších číslech. Bude oblačno až polojasno, přeháňky a bouřky se budou vyskytovat pouze ojediněle, večer oblačnosti ubude.

Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 16 až 12 °C, nejvyšší denní teploty pak mezi 22 až 26 °C, na jižní Moravě zůstává nejtepleji, tam teploty dosáhnou až 29 °C. Během celého dne hrozí jen slabý vítr.

Video
Video se připravuje ...

Vše, co jste chtěli vědět o bouřkách: Jak ji přežít? Chyby, kterým se vyvarovat a jak bouřky vznikají? Videohub

Fotogalerie
40 fotografií