Ve čtvrtek nás podle meteorologů čeká polojasná obloha, ráno se mohou vyskytovat mlhy. Před východem slunce klesne teplota na 14 až 10 °C, v západní a severní části země dokonce až na 8 °C.

Aktuální vývoj počasí můžete sledovat na radaru Blesku.

Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 24 a 28 stupni Celsia. Výrazně chladnější počasí bude panovat ve vyšších nadmořských výškách, v oblastech 1 000 metrů nad mořem naměříme maximálně 17 °C.

„Ve čtvrtek bude počasí u nás svým okrajem ovlivňovat tlaková výše, která se bude přesunovat ze Severního moře nad Skandinávii. V pátek do střední Evropy postoupí od jihozápadu frontální rozhraní, které se bude vlnit a jen zvolna přesouvat dále k východu,“ uvádí ČHMÚ.

V pátek bude převážně oblačno až zataženo, většinu území během dne zasáhne déšť, ojediněle i silné bouřky. Teploty vystoupají z nočních 18 až 14 °C na 25 až 29 stupňů Celsia. Vát bude mírný východní vítr o rychlosti 2 až 5 m/s, který s bouřkami přechodně zesílí.

Výstraha před silnými bouřkami platí od pátku 13:00 do soboty 1:00 pro Hlavní město Praha, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj (Hlinsko, Holice, Chrudim, Litomyšl, Pardubice, Polička, Přelouč, Vysoké Mýto) a Kraj Vysočina.

„Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky,“ upozorňují meteorologové.

Video
Video se připravuje ...

Krupobití při bouře v Hostivici u Prahy (27.6.2022) Archiv Blesku

Fotogalerie
60 fotografií