„Sněžení komplikuje dopravu především v příměstské dopravě, kde obecně očekávejte zpoždění spojů vlivem pomalejší jízdy. V Praze je situace zatím klidná. Největší omezení máme na Kladensku, kde muselo být několik spojů zrušeno,“ uvedla Pražská integrovaná doprava v pátek před 10. večerní. Nicméně to netrvalo dlouho a sníh zasypal i ulice hlavního města.

Komplikace v pražské dopravě se vyskytly zejména v kopcovitých úsecích, jako je oblast Strahova či motolské nemocnice, kde dokonce uvízlo několik kloubových autobusů. „V tramvajové dopravě jsou pak evergreenem vjetí automobilů do sněhem skrytého kolejového svršku. Jednu takovou událost máme za sebou v Motole,“ dodala Pražská integrovaná doprava. V Karlovarské ulici podle informací novinek.cz auto sjelo mimo vozovku. Hasiči tam měli při pátečním večeru napilno. Výstraha navíc platí po celou sobotu.

Sypače do terénu vyjely už v pátek večer. Nejprve od 18:00 ošetřovaly silnice prvního pořadí, poté od 22:00 komunikace druhého a třetího pořadí. Údržba podle mluvčí TSK Barbory Liškové pokračuje i v sobotu. „V terénu je i pracovní směna na úklid chodníků, začala od rána,“ řekla ČTK mluvčí. Dodala, že se jednalo o první výjezd pražských silničářů v nynější zimní sezoně.

Video
Video se připravuje ...

Dopravu v Praze zkomplikoval sníh Aktu.cz

Policie v hlavním městě zaznamenala od půlnoci do sobotního rána šest dopravních nehod. Zda měly souvislost s počasím, není jasné. „Nemáme informaci, že by byl nějaký problém v dopravě kvůli počasí,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk. Ani pražský dopravní podnik podle informací na svém webu neznamenal pak v sobotu ráno žádná mimořádná omezení.

Silnice a chodníky v Praze se uklízejí v několika tzv. pořadích. V prvním vyjedou sypače a pluhy na nejdůležitější komunikace a chodníky, zejména v okolí úřadů, nemocnic, škol či nádraží a stanic metra. Uklizeny musí být do dvou hodin od výjezdu. V druhém pořadí silničáři uklízejí zbývající komunikace druhé třídy a ve třetím pořadí ty zbylé.

Fotogalerie
32 fotografií