Čtvrtek 15. prosince přinese oblačno až zataženo, oblohu částečně nebo úplně zakryjí mraky. Noční teploty klesnou pod bod mrazu, nejméně -2 nebo až k -6 °C. Největší zima bude během noci lidem v Ústeckém a Karlovarském kraji, kde teploty spadnou až k mrazivým -9 °C.

Sledujte radar Blesku

Sněžit ve čtvrtek bude, ale jen ojediněle na jihu a východě země. Denní teploty se od noci udrží na -4°C  a postupně mohou „stoupnout“ k 0 °C. To však neplatí pro horské oblasti. Obyvatelé vyšších nadmořských výšek zůstanou při -2 °C.

Skoro všude pak v Česku nasněží v pátek 16. prosince. Noc bude chladnější než během čtvrtka, od nuly mohou teploty spadnout až k -5 °C. Nejvíc se ochladí opět na severozápadě, kde lidé mohou podobně jako předchozí noc zaznamenat -8 °C.

Obyvatelé Vysočiny a Jihomoraváci v pátek ojediněle zaregistrují smíšené nebo mrznoucí srážky. Přes den se tam ale oteplí až k 1 °C. Odpoledne a večer totiž budou srážky v Česku ustávat, oblačnost se protrhá od severozápadního Karlovarska a Ústecka. Kromě jihovýchodu teploměr přes den ukáže stejně jako ve čtvrtek mezi -4 až 0 °C.

V obou dnech se objeví slabý proměnlivý až mírný vítr. Jeho rychlost nepřesáhne 6 m/s.

Video
Video se připravuje ...

Příjezd z Mratína do pražské Vinoře, 12. prosince 2022. Aktu.cz

Fotogalerie
82 fotografií