V pátek po ránu může slabá sněhová pokrývka nebo sněžení i v nižších polohách zaskočit řidiče zejména na severovýchodě a východě území, naopak na západě bude jasno a teploty budou klesat až k -4 °C. A méně oblačnosti i srážek očekáváme v západní části území po většinu pátečního dne – jasno, postupně bude docházet k přibývání oblačnosti na polojasno, později večer tam bude až zataženo. Na zbytku území bude zataženo, postupně od východu místy slabé sněžení, zpočátku dne pod 300 m déšť se sněhem, během dne se bude hranice sněžení zvyšovat od cca 600 m nad mořem. Odpolední teploty na západě území vystoupí na 7 až 10 °C, na východě to bude jen mezi 3 až 7 °C.

Velikonoce jarní svátky připomínat nebudou

Zimní počasí se ukáže i v sobotu – bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, od středních poloh zpočátku dne i sněžení, postupně sněžení pouze na horách. Ranní teploty 4 až -1 °C. Denní teploty 5 až 9 °C.

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

V neděli bude o poznání méně srážek – sněžit bude pouze v horských oblastech. V neděli bude oblačno až zataženo, ojediněle déšť nebo přeháňky, na horách sněžení. Ranní teploty 4 až -1 °C. Denní srážek, teploty 7 až 11 °C. V pondělí bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Během dne přeháňky místy, na horách sněhové. Ranní teploty 4 až -1 °C. Denní teploty 8 až 12 °C.

Nárůst teplot vzduchu až po Velikonocích

I přes to, že dešťové přeháňky budeme v předpovědích skloňovat i nadále, ve druhé polovině příštího týdne se do Česka v maximech vrátí teploty až na 15 °C. Při zmenšené oblačnosti ale po ránu mohou i nadále teploty klesat lehce pod bod mrazu. V úterý bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty 4 až -1 °C. Denní teploty 10 až 14 °C. Ve středu bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty 4 až -1 °C. Denní teploty 10 až 15 °C. Ve čtvrtek bude oblačno, místy přeháňky. Ranní teploty 4 až -1 °C. Denní teploty 10 až 15 °C.

Kam za letními teplotami na Velikonoce?

Letní teploty budou panovat na Velikonoce pouze na Pyrenejském poloostrově – v Portugalsku v Lisabonu bude až 28 °C a ve Španělsku v Madridu

Jarní počasí v Praze
Autor: Blesk:David Malik
27 °C. Nad Apeninským poloostrovem bude oblačnost hodně proměnlivá s občasným deštěm, teploty v Římě do 18 °C, na Balkáně také proměnlivá oblačnost a přeháňky a v Athénách teploty do 19 °C. V Londýně pondělí proprší a teploty se budou pohybovat do 13 °C, v Paříži oblačno a 15 °C.

Fotogalerie
67 fotografií