Také pátek bude psát podobný scénář jako minulé dny, kdy počasí u nás bude pod vlivem výškové tlakové níže. Zpočátku pátečního dne bude jasno až polojasno, jen ojediněle až oblačno nebo přeháňky. Během dne bude docházet k přibývání oblačnosti na oblačno až s přeháňkami musíme počítat místy ojediněle i s bouřkami. Srážkové úhrny se v bouřkách budou pohybovat i přes 10 mm. Odpolední teploty budou i nadále zůstávat pod letní hranicí – mezi 19 až 24 °C.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Víkend přinese letní teploty

O víkendu naplánujte venkovní aktivity hlavně na neděli – v sobotu bude srážek o poznání více, ojediněle musíme počítat také s bouřkami. V sobotu bude polojasno až oblačno, během dne místy přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 12 až 8 °C. Denní teploty vystoupí na 21 až 25 °C. V neděli bude polojasno až oblačno, během dne na severu a severovýchodě území místy přeháňky. Ranní teploty 12 až 8 °C. Denní teploty vystoupí na 22 až 26 °C.

Čekají nás tropy, ale i bouřky

V příštím týdnu naměříme tropické teploty, ale kvůli vysoké vlhkosti vzduchu bude pocitová teplota o poznání vyšší. Od úterý ale musíme počítat i s bouřkami, které mohou být ojediněle silné, tj. doprovázené nebezpečnými meteorologickými jevy. V pondělí bude jasno až polojasno, během dne ojediněle přeháňky. Ranní teploty 14 až 10 °C. Denní teploty vystoupí na 26 až 30 °C. V úterý bude polojasno až oblačno, během dne místy přeháňky a bouřky. Ranní teploty 16 až 12 °C. Denní teploty vystoupí na 27 až 31 °C. Ve středu bude oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 20 až 14 °C. Denní teploty vystoupí na 27 až 31 °C. Vloni byl první tropický den naměřen 20. května, v roce 2021 11. května, v roce 2020 až 28. června a o rok dříve připadl na 4. června. V roce 2012 byla první tropická noc naměřena už 29. dubna v Novém Městě pod Smrkem – teplota neklesla pod 20,4 °C.

Video
Video se připravuje ...

Jak dokážete sami předpovědět bouřku podle vývoje oblaků Videohub

Fotogalerie
52 fotografií