„Ráno a dopoledne se sice místy objevovaly mlhy, ty se ale celkem rychle rozpustily, a tak při slunečném počasí odpolední teploty vystupovaly většinou na 22 až 27 stupňů Celsia a našla se místa, kde bylo ještě tepleji,“ uvedli meteorologové.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Vedle Šternberka se teplota nad 27 stupňů dostala například také v Tuhani na Mělnicku nebo v Karviné. Na obou stanicích bylo shodně 27,9 stupně a v obou případech to byl nový rekord. O desetinu stupně méně bylo ve Strážnici a také v Praze-Komořanech. Nová maxima to ale pro tyto stanice nebyla. V Hradci Králové bylo 27,7 stupně, stejně jako v Doksanech. Ostrava-Poruba má nový rekord s hodnotou 27,6 stupně.

„Za zmínku stojí teplotní rekord, který byl překonán v Přerově, protože stanice měří už 140 let a dneska tam teploměr ukázal 27,5 stupně Celsia,“ dodali meteorologové.

V následujících dvou dnech vydrží v Česku slunečné počasí. Ve čtvrtek by se měla teplotní maxima pohybovat okolo 27 stupňů Celsia, v pátek budou jen nepatrně níže. Ochladí se až na víkend a také se zatáhne.

Fotogalerie
37 fotografií