V sobotu nás čeká proměnlivá oblačnost, večer bude především v Čechách od západu zataženo.

Ojediněle a na severovýchodě místy se objeví sněhové přeháňky, pod 300 m n. m. i smíšené nebo dešťové. Na horách na severu a severovýchodě území přibude trvalejší sněžení.

Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi +3 až -1 °C, na jihozápadě až -3 °C. Nejvyšší denní vystoupají teploty 3 až 7 °C, na severovýchodě bude chladněji mezi 1 až 4 °C, v 1000 m na horách pak přituhne na -1 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s na Moravě zesílí, hrozí i nárazy kolem 15 m/s.

Ženou se k vám přeháňky? Sledujte aktuální počasí na radaru Blesku

V noci na neděli podle meteorologů hrozí ledovka. „V neděli čekáme od západu sněžení přecházející poměrně rychle v déšť, který může na prochlazených površích namrzat a vytvářet ledovku,“ sdělili meteorologové. „Zejména v noci na neděli a v první polovině nedělního dne tak nelze vyloučit komplikace v dopravě. Během dne se bude od západu postupně oteplovat a srážek bude ubývat,“ doplnili.

V neděli bude podle meteorologů zataženo až oblačno, od západu zasáhne Česko sněžení, které bude postupně přecházet v déšť. Zejména od vyšších poloh přibudou srážky mrznoucí.

Nejnižší noční teploty klesnou na +1 až -3 °C, k ránu se očekává v Čechách od západu oteplování. Nejvyšší denní teploty v Čechách hlásí ČHMÚ mezi 7 a 12 °C, na severovýchodě Čech, na Moravě a ve Slezsku bude chladněji 1 až 6 °C. Podobně jako v sobotu hrozí nárazový vítr až 15 m/s.

Jak bude v příštím týdnu?

  • Pondělí ... Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Na horách srážky trvalejší. Noc 8 až 4 °C, na Moravě a ve Slezsku 5 až 1 °C. Den 8 až 12 °C.
  • Úterý ... Zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, nad 1000 m, na severu postupně nad 600 m srážky smíšené nebo sněhové. Noc 6 až 2 °C. Den 6 až 10 °C.
  • Středa ... Většinou oblačno, ojediněle sněhové přeháňky. Noc 1 až -3 °C. Den -1 až 3 °C.

Video
Video se připravuje ...

Takhle na Lipně sněžilo v listopadu 2022 lipno.info

Fotogalerie
21 fotografií