V noci na neděli bude polojasno až oblačno, místy i skoro jasno. Postupně však přijde nízká oblačnost, a to zejména na Moravu a do východních Čech. Místy se mohou objevit mlhy, které vydrží i přes den a v noci a k ránu mohou být ojediněle i mrznoucí.

Sledujte počasí na radaru Blesku

V noci na 31. prosince teploty klesnou k 3 až -1 °, později přes den se ale budou pohybovat mezi 2 až 6 °C. Pokud déle vydrží zmenšená oblačnost, dosáhnou až 8 °C. Neplatí to však pro horské oblasti nad tisíc metrů nad mořem, kde teploměr ukáže spíš 3 °C.

Přes den bude ojediněle mrholit, od západu bude přibývat frontální oblačnost. Večer místy přijde déšť nebo přeháňky, nad 900 metrů se objeví sněhové srážky. Vítr bude v noci i přes den slabý až mírný, večer bude zesilovat.

V noci na Nový rok bude stále oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Teploty pod nulu neklesnou, ale budou mezi 4 až 0 °C. Déšť a přeháňky v brzkých ranních hodinách přijdou na východní polovinu území, přes den budou jen ojedinělé a teploměr ukáže 4 až 8 °C. Večer bude pršet na severozápadě. Do oblastí nad 700 metrů zavítají srážky sněhové. Vítr bude stále mírný.

Video
Video se připravuje ...

V Mrákotíně na Jihlavsku došlo k narušení hráze rybníka Aktu.cz

Fotogalerie
31 fotografií