Z letiště ve Frankfurtu nad Mohanem kvůli ledovce nemohou startovat letadla, uvedla agentura DPA. Kvůli počasí letiště už dříve zrušilo na 600 letů.

Výpadky se předpokládají i letiště v Düsseldorfu a Bonnu. Rušení se týká mimo jiné linek do Prahy a z Prahy, vyplývá z internetových stránek Letiště Václava Havla. Železniční dopravce Deutsche Bahn (DB) zrušil několik dálkových spojů a oznámil, že rychlíky ICE vzhledem k počasí budou jezdit sníženou rychlostí a spoje budou nabírat velká zpoždění.

Mezi německými letišti a Prahou by dnes mělo být podle informací z úterý zrušeno deset letů, řekl ČTK Michal Procházka z Letiště Praha. „Byly to čtyři přílety a čtyři odlety do Frankfurtu a jeden přílet a jeden odlet do Mnichova,“ uvedl. Odpolední linka do Mnichova by zatím měla odletět podle plánu, ale situace se podle Procházky může vyvíjet. „Cestující by měli sledovat internetové stránky svého dopravce,“ dodal.

Ve spolkové zemi Sársko dnes ráno policie na kluzkých silnicích zaznamenala 25 nehod, nikdo však neutrpěl vážnější zranění. Kvůli hromadné srážce vozidel se u města St. Ingbert uzavřel úsek dálnice A6 ve směru na Mannheim. Nadprůměrné množství nehod řeší policie také v Bádensku-Württembersku a Bavorsku.

Ve spolkových zemích Severní Porýní-Vestfálsko a Bavorsko se dnes uzavřela i část škol a školek, někde se žáci budou učit na dálku. Práci z domova doporučily svým zaměstnancům i mnohé podniky.

Fotogalerie
10 fotografií