V noci z neděle na pondělí se do Česka dostala studená fronta a ze severozápadu k nám proudí chladnější a vlhčí vzduch. Během rána se očekává oblačná až zatažená obloha. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku srážky četnější a místy bouřky, i velmi silné. Nejnižší teploty 19 až 15 °C, na západě až 13 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně.

„Na Moravě a ve Slezsku se v bouřkách mohou vyskytnout nárazy větru kolem 90 km/h, větší kroupy a intenzivní srážky s úhrny i přes 50 mm, které mohou způsobit přívalové povodně,“ uvádí meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu. 

Sledujte radar Blesku

Přes den se očekávají ojediněle přeháňky a místy i bouřky. V platnosti je stále výstraha, především na východě České republiky. Ta by měla odeznít v noci z pondělí na úterý. 

K večeru by se měla oblačná obloha pomalu protrhávat. Nejvyšší teploty 20 až 24 °C, na západě kolem 18 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách a přeháňkách přechodně zesílí.

Příjemné teploty kolem 20 až 24 °C budou v Česku pokračovat i v úterý, ve středu a ve čtvrtek. Během celého týdne by neměly ustoupit ani přeháňky a deště. 

Video
Video se připravuje ...

Třineckem se prohnal ničivý downburst Hasiči Mosty

Fotogalerie
25 fotografií