Po několika chladnějších dnech se o prodlouženém víkendu začne rychle oteplovat. V sobotu teploty překročí 30 °C, zároveň ale dorazí bouřky, které teploty srazí pod hranici tropického dne. Pro Polabí meteorologové z ČHMÚ předpovídají na sobotu teploty až 34 °C.

Sobota jinak přinese zpočátku jasnou či téměř jasnou oblohu a teploty od 28 do 32 stupňů. Od západu do Čech dorazí přeháňky a bouřky, které mohou být ojediněle i silné.

Sledujte aktuální počasí na radaru Blesku

V neděli má na většině území pršet a někde očekávají meteorologové i vydatnější srážky. Na většině území má být oblačno až zataženo, zpočátku na východě až polojasno.

Postupně začne na většině území pršet, místy budou srážky vydatné a bouřky silné. Teploty na většině území zůstanou pod hranicí letního dne, od 19 do 24 °C, jen na jihovýchodě a východě Moravy vystoupají k 28 °C. K tropické třicítce se teploty znovu přiblíží příští týden.

Na pondělí hlásí ČHMÚ polojasno, ojediněle při zvětšené oblačnosti přeháňky. Zpočátku zejména na východě a severovýchodě oblačno až zataženo a doznívání srážek. Noc 17 až 13 °C, v západní polovině Čech 13 až 9 °C. Den 22 až 26 °C, na jihovýchodě Moravy až 28 °C.

V úterý má být polojasno až jasno, ojediněle se při zvětšené oblačnosti objeví opět přeháňky nebo bouřky. Noc 15 až 11 °C. Den 27 až 31 °C.

Video
Video se připravuje ...

Bouřky se prohnaly Českem: Záplavy ve Zlínském kraji. Evakuace i nebezpečné laguny HZS Zlínského kraje

Fotogalerie
42 fotografií