V pátek bude oblačno až polojasno, na severozápadě Čech může v druhé polovině dne pršet. Denní teploty se budou pohybovat mezi 24 a 28 stupni Celsia, na Moravě mohou dosáhnout až 30 stupňů Celsia.

Sledujte počasí na radaru Blesku

V sobotu teploty dál porostou. Bude polojasno až skoro jasno, na severozápadě Čech opět s možností večerních přeháněk a bouřek. Meteorologové očekávají přes den 28 až 33 stupňů Celsia, na jihu Moravy může být až 35 stupňů Celsia.

Kvůli vedru tam hrozí i problémy v železniční dopravě, teplo může roztáhnout koleje, informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Výstraha před vysokými teplotami se netýká pouze západních a severních Čech, na většině zbylého území České republiky je vyhlášená od sobotních 12:00 do 20:00. Na jižní Moravě pak je přísnější výstraha v oblasti Břeclavi, Hodonína, Hustopečí, Kyjova, Mikulova, Pohořelic a Veselí nad Moravou.

V neděli se obloha zatáhne, bude oblačno až zataženo, přiženou se přeháňky. Místy se objeví bouřky, které mohou být ojediněle i silné. Denní teploty se budou pohybovat mezi 22 a 26 stupni Celsia, na jihovýchodě 26 až 30 stupňů Celsia.

Video
Video se připravuje ...

Bouřky se prohnaly Českem: Záplavy ve Zlínském kraji. Evakuace i nebezpečné laguny HZS Zlínského kraje

Fotogalerie
24 fotografií