K požáru části střechy domu v Dolní Bečvě vyjíždělo pět jednotek hasičů s pěti cisternami a výškovou technikou. Hořet začalo krátce před 18:00. „Protože se požár šířil pod plechovou krytinou, bylo nutné ji postupně rozebírat a vyhledávat skrytá ohniska ve střešní konstrukci. Všechny prostory byly zkontrolovány termokamerou,“ uvedl mluvčí.

Hasičům se požár podařilo zlikvidovat po 20:00. „Z důvodu deštivého počasí a snížení dalších škod byla na pokyn velitele střecha provizorně zaplachtována a do půlnoci byly na místě ponechány dobrovolné jednotky na dohlídku,“ uvedl Řezníček.

V souvislosti se čtvrtečními bouřkami zaznamenali hasiči odpoledne a vpodvečer ve Zlínském kraji 30 událostí. Bouřky řádily i v Olomouckém kraji nebo na jihu Čech.

Vrátí se tropy

V pátek bude polojasno až oblačno, ojediněle dorazí přeháňky. Nejvyšší teploty přes den vystoupají na 24 až 28 stupňů, na jihu Moravy ke 30 stupňům Celsia.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Oblačno až polojasno vydrží i do soboty. Přeháňky přijdou spíš ojediněle, vyšší pravděpodobnost bude na severu a severovýchodě země. Odpoledne srážky ustanou a začne se vyjasňovat. Noční teploty mohou klesnout až k 14 °C, přes den vystoupají od 25 k 29 °C, na jihu Moravy až k 31 °C.

V noci na neděli bude jasno až polojasno, ale o něco chladněji – teploměr může ukázat od 17 ke 13 °C. Oteplí se však přes den až na 31 °C a ještě o něco více opět na jihu Moravy – tam lidé budou moci zaznamenat dokonce 33 °C.

Na začátek příštího týdne meteorologové očekávají takzvané supertropické teploty, tedy 35 stupňů a víc. V úterý může teploměr výjimečně ukázat až 38 stupňů Celsia. V dalších dnech se už ochladí, déle vydrží vedra na Moravě. Dorazit mohou také bouřky, místy i velmi silné.

Video
Video se připravuje ...

Bouřky se prohnaly Českem: Záplavy ve Zlínském kraji. Evakuace i nebezpečné laguny. HZS Zlínského kraje

Fotogalerie
35 fotografií