V noci se nám posunuly ručičky na hodinách a ve 3:00 bylo znovu 2:00 a v Evropě zavládl zimní čas. Odpovídá tomu i počasí, které se začíná pozvolna „kazit“, jak ukazuje i předpověď Českého hydrometeorologického ústavu

Poslední teplo, poté sníh

Neděle bude ještě ve znamení vyšších příjemných teplot.  „Nejvyšší denní teploty 14 až 19 °C, při déletrvajícím slunečním svitu až 21 °C,“ upozorňují meteorologové. Ojediněle se očekává mrholení nebo slabý déšť. Slabý, na východě během dne mírný vítr jižních směrů 2 až 6 m/s. Odpoledne a večer se bude vítr v Čechách měnit na západní.

Sledujte dešťové i sněhové přeháňky na radaru Blesku

Příjemné teploty budou pokračovat i v pondělí a v úterý, poté ale předpověď počítá s ochlazením a na horách i s první lehkou sněhovou pokrývkou. „V závěru období od severozápadu přibývání frontální oblačnosti a místy přeháňky nebo déšť, na horách i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 8 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C, v sobotu 7 až 12 °C,“ uvádí v týdenní předpovědi na ČHMÚ.

Jak bude? 

Pondělí: Zataženo až oblačno, místy polojasno. Zpočátku dne mlhy. Především na severu slabý déšť či mrholení. Nejnižší noční teploty až 6 °C, nejvyšší denní kolem 17 °C. Vítr bude slabý, proměnlivý do 4 m/s.

Úterý: Podobně jako v pondělí bude zataženo a místy mlhy. Ojediněle můžeme očekávat slabý déšť a v noci teploty okolo 6 °C. Nejvyšší denní teploty budou v maximu 17 °C při malé oblačnosti, jinak kolem 15 °C. Vítr bude zůstávat slabý a proměnlivý. 

Středa: Stejný scénář bude psát i středa, kdy se bude pozvolna zvyšovat oblačnost. Noční teploty klesnou až ke 4 °C, zatímco nejvyšší denní poputují k 16 °C. 

Čtvrtek až neděle: Většinou polojasno, nízká oblačnost a mlhy. Od severozápadu bude přibývat oblačnost, která přinese déšť a na horách i sníh. V noci se teploty více přiblíží nule. 

Video
Video se připravuje ...

Na západě Čech počasí ovlivnilo populaci jiřiček, kteří zatím neodletěli do teplejších krajin. V hejnech umírají. Facebook.com/@Libor Šejna

Fotogalerie
28 fotografií