V Čechách budou tento týden zavřené školy v okresech Mladá Boleslav, Příbram, Tábor, Prachatice, Strakonice, Ústí nad Labem, Chomutov, Most, Jičín a Rychnov nad Kněžnou. Na Moravě a ve Slezsku se nynější turnus prázdnin týká okresů Olomouc, Šumperk, Opava a Jeseník.

Týdenní volno často využívají rodiny žáků k pobytu na horách. Podmínky pro lyžování minulý týden zhoršilo výrazné oteplení a déšť. Počasí se negativně podepsalo na kvalitě sněhu, ve většině horských středisek je ho ale na sjezdovkách stále dostatek.

Jarní teploty přicházejí

Počasí v době jarních prázdnin bude proměnlivé. V pondělí čekejme jasno až polojasno. Denní teploty se vyšplhají na některých místech Česka až na 15 °C. Ve vyšších polohách se mohou tvořit mlhy.

V úterý a ve středu bude oblačno a místy zataženo. Můžeme očekávat i přeháňky nebo déšť na západě Čech nebo na Moravě. Nejvyšší denní maxima budou kolem 10 °C. Můžeme očekávat místy i sněhové přeháňky, které by se měly udržet až do čtvrtka, který se ovšem rovněž ponese v příjemném duchu – očekává se 7 až 11 °C.

Počasí se nepokazí ani během pátku či víkendu. Bude kolem 15 °C. Místy očekávejme déšť nebo mrholení a oblačnosti bude postupně přibývat.

Jarní prázdniny letos potrvají až do 19. března. Další volno, a to o velikonočních prázdninách, na školáky čeká od čtvrtka 13. dubna.

Fotogalerie
16 fotografií