„Na Hromnice o hodinu více“. Na Hromnice se v porovnání se zimním slunovratem den prodlouží na jihu našeho území o 1 hod a 16 min, na severu o 1 hod a 24 min. Navíc v únoru dochází i k navýšení délky slunečního svitu oproti listopadu, prosinci a lednu.

Sledujte počasí na radaru Blesku

V pátek bude oblačno až zataženo a místy déšť, zpočátku od cca 400 m, během poledne na horách i sněžení. Večer déšť ve všech polohách. Po ránu se může ojediněle tvořit náledí. Denní teploty 2 až 7 °C. V Čechách větrno – nárazy větru až kolem 55 km/h.

Víkend bude větrný, pršet bude zejména na horách

První únorový víkend přinese výrazně nadprůměrné teploty, pocitovou teplotu ale bude snižovat vítr. V sobotu bude oblačno, na severu až zataženo a místy déšť. Ranní teploty 6 až 1 °C. Denní teploty 8 až 12 °C. V Čechách větrno – nárazy větru až kolem 55 km/h. V neděli bude oblačno až zataženo a místy déšť. Ranní teploty 8 až 4 °C. Denní teploty 8 až 12 °C. Větrno – nárazy větru až kolem 70 km/h, na horách až 90 km/h.

První turnus jarních prázdnin nebude stát na horách za nic

A výrazně nadprůměrné teploty, hodně srážek a čerstvý až silný vítr bude mít zelenou i v prvním únorovém pracovním týdnu. Na horách budou špatné podmínky pro lyžování - na horách bude převážně pršet, navíc budou nárazy větru dosahovat rychlosti až 90 km/h. V pondělí bude oblačno až zataženo a místy déšť. Ranní teploty 8 až 4 °C. Denní teploty 8 až 13 °C. Větrno – nárazy větru až kolem 70 km/h, na horách 90 km/h.

V úterý bude zataženo a místy déšť. Ranní teploty 8 až 4 °C. Denní teploty 8 až 12 °C. Větrno – nárazy větru až kolem 70 km/h, na horách 90 km/h. Ve středu bude zataženo a místy déšť. Ranní teploty 8 až 4 °C. Denní teploty 8 až 12 °C. Větrno – nárazy větru až kolem 70 km/h, na horách 90 km/h. A stejný scénář budou psát i čtvrtek a pátek.

Výhled počasí na únor

Zimní počasí se ale ještě během února vrátí a vypadá to, že v plné síle.

Období 10.-20.2.

Oblačno, přechodně až polojasno, občas sněžení nebo sněhové přeháňky, v nižších polohách déšť se sněhem nebo déšť. Po ránu ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty 2 až -4°C, při zmenšené oblačnosti chladněji. Denní teploty -5 až 4 °C.

Období 21.-29.2.

Oblačno až polojasno, občasné sněhové přeháňky nebo sněžení. Ranní teploty -3 až -10 °C, koncem období nárůst teplot vzduchu. Denní teploty -5 až 2 °C.

Video
Video se připravuje ...

V Řepiších na Frýdecko-Místecku museli hasiči tahat linkový autobus z příkopu. HZS Moravskoslezského kraje

Fotogalerie
33 fotografií