Leze vám chladné a deštivé počasí na nervy? Nebojte se, o víkendu se oteplí a déšť téměř vymizí, říká v předpovědi Dagmar Honsová.

V pátek bude bohužel ještě zataženo s deštěm. Vydatné přeháňky čekejme i na východě Čech, kde se budou objevovat v průběhu celého dne. Denní maxima se vyšplhají jen k 10 stupňům a bude vát vítr rychlostí 15 m/s. Profukovat bude opravdu všude, proto nic nezkazíte zimní bundou.

V sobotu už očekávejme oblačno a od západu Čech polojasno. Místy bude zataženo, ojediněle s dešťovými přeháňkami. Přes den se dočkáme příjemných 14 stupňů, v noci teplota klesne až ke 2 stupňům.

VIDEO: Jaké počasí nás čeká o víkendu?

Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

V neděli bude již jasno až polojasno. Dejte ale pozor na mlhy, které se mohou po ránu tvořit. Přes den se teplota vyšplhá až na 18 stupňů. V noci by měla teplota klesnout až k 1 stupni. Pokud máte venku květiny, které jsou náchylné na mráz, raději je schovejte. Mohly by se objevit i přízemní mrazíky. 

Klíšťata mají zelenou

S jarem přicházejí také neoblíbené pylové alergie. Stále platí upozornění pro jeden z nejagresivnějších jarních alergenů – břízu.

Počasí, které je plné teplotních změn a proměnlivých dešťových přeháněk, s sebou přináší také další riziko – výskyt klíšťat.

Kdy klíšťata nabývají nejvyšší aktivity? A v jaké hodiny se jim lze vyhnout? Na to se podívejte zde:

Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou - klíšťata Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

 

Fotogalerie
17 fotografií