Na začátku týdne se i nížiny začnou připravovat na sněhovou nadílku. V pondělí a úterý se tam sice objeví maximálně déšť se sněhem, pak ale přijde ochlazení. Sněhové vločky mohou ale už od začátku nového týdne čekat v polohách nad 600 metrů, bílý poprašek se pak postupem týdne objeví i v polohách kolem 300 metrů nad mořem.

Kde zmoknete a kde bude padat sníh? Sledujte radar ZDE

V pondělí se maximální denní teploty vyšplhají na 1 až 5 °C. V úterý ještě mohou stoupnout k 7 °C. Po oba dva dny bude oblačno s přeháňkami. Středa začne také zataženou oblohou. Bude pršet. Na Moravě a ve Slezsku začne v polohách nad 500 metrů sněžit, v Čechách se k večeru také objeví sníh – od 300 metrů nad mořem. V noci teploty spadnou pod nulu.

Předpověď počasí na následující týden
Autor: ČHMÚ

Ve čtvrtek se denní maxima budou pohybovat v rozmezí 0 až 4 °C. Srážky budou sněhové nebo smíšené. Páteční noc už bude o poznání chladnější. Teploty spadnou až k -5 °C, přes den nepřevýší 3 °C. Bude oblačno, místy se objeví sněhové přeháňky. 

Zabalte se do kabátů, přijde mráz!

Největší mráz ale čekejte o víkendu, to teploty v noci spadnou až k -11 °C. Přes den počítejte se sněžením a teplotami mezi -2 až +3 °C.

Fotogalerie
30 fotografií