Během víkendu očekává hlavně Washington zásadní problémy v dopravě včetně omezení letového provozu. Sněžení bude podle meteorologů doprovázet mráz a silný vítr, který může působit velké škody například na elektrickém vedení.

Meteorologové varují, že bouře ovlivní životy desítek milionů lidí. Vedle Washingtonu a státu Maryland její účinky pocítí obyvatelé New Yorku, Filadelfie a Bostonu, ačkoli patrně budou o něco slabší než v oblasti metropole.

Na sníh se ale připravují i obyvatelé Severní Karolíny. Podle místní obyvatelky Logan Hall se to pozná podle vyprodaných regálů v obchodě.

Výborné podmínky na lyžování v Česku hlásí například Středočeský kraj. Mrazivé počasí umožnilo další zasněžování, na sjezdovkách přibyla také vrstva přírodního sněhu. O víkendu provozovatelé očekávají nápor lyžařů.

V Královéhradeckém kraji v noci na dnešek připadlo několik centimetrů sněhu. Hlavní silniční tahy jsou mokré po chemickém ošetření, místy zůstávají zbytky rozbředlého sněhu, na vedlejších cestách je vrstva uježděného sněhu.

V Plzeňském kraji připadl další sníh. Na silnicích většinou leží vrstva rozbředlého sněhu po solení. Ve vyšších polohách na Šumavě se drží uježděná vrstva sněhu posypaná drtí. Všechny silnice v kraji jsou dnes sjízdné, silničáři doporučují jízdu se zvýšenou opatrností.

Sněžit bude ve čtvrtek jen ojediněle. Nejnižší tepoty klesnou až na -12 °C nejtepleji bude -1 °C. V pátek a v sobotu se ještě ochladí, nejnižší teploty budou až -17 °C, oteplí se až v neděli, a to až o deset stupňů v podstatě na celém území České republiky.

Fotogalerie
22 fotografií