Na východě Čech klesly ráno teploty k minus 15 stupňům, nejchladněji bylo na hřebenech Krkonoš a v Adršpachu. Na některých silnicích v Královéhradeckém a Pardubickém kraji leží vrstva sněhu, která může být i zledovatělá. Sníh leží i na některých cestách v Krkonoších. Ostatní silnice na východě Čech byly v sobotu ráno většinou suché.

Se zvýšenou opatrností jsou sjízdné také silnice v dalších krajích. V Libereckém regionu mrzne a v horských úsecích může ležet vrstva zmrzlého sněhu. V nížinách by si řidiči měli dát pozor na náledí. Policie hlásí nehodu tří aut na Českolipsku. V Ústeckém kraji je situace obdobná, může se objevovat námraza a náledí. Policisté řeší nehodu v Litoměřicích. Klouzat mohou během dopoledne chodníky.

Na severu Moravy jsou silnice namrzlé zejména ve vyšších polohách, pro kamiony a nákladní vozy s přívěsem nadále zůstává uzavřená silnice I/56 mezi Ostravicí a Bílou na Frýdecko-Místecku.

Na střední Moravě leží ujetá sněhová vrstva pokrytá posypem zejména ve vyšších polohách Olomouckého kraje, v okolí Pusteven v sousedním Zlínském kraji musejí řidiči počítat se zledovatělou vrstvou sněhu krytou posypem.

Počasí na lyže

V sobotu je ideální počasí na lyžování. Bude svítit slunce, čeká nás polojasno až skoro jasno. K večeru se na severovýchodní polovině území zatáhne a ojediněle se očekávají sněhové přeháňky.

Teploty vystoupají na 3 až 7 stupňů Celsia, v 1000 metrech na horách se udrží těsně pod bodem mrazu. Foukat má mírný a čerstvý jihovýchodní až východní vítr o rychlosti 2 až 6 metrů za sekundu.

Fotogalerie
6 fotografií