„Ve studeném vzduchu bude od severozápadu postupovat do střední Evropy oblast vyššího tlaku,“ uvádí meteorologové ve své předpovědi na středu. Kvůli tomu se tlak oproti úterý slabě zvýší. Nejnižší teploty v noci budou kolem 0 °C, místy nás čekají také přízemní mrazíky. Ve dne se teploty vyšplhají na 10 až 14 °C. Sněžit by mohlo v místech nad 800 metrů a bude oblačno až polojasno.

Vyjasní se ve čtvrtek, ale ještě předtím budou ráno ojediněle mlhy. V noci bude mrznout, teploty klesnou až na -2 °C. Ale ve dne se vyšplhají místy až na 17 °C. Bude slabě foukat mírný východní vítr.

Těsně před víkendem bude vůbec nejtepleji, ale místy bude pršet. Navíc bude postupně přibývat oblačnosti. Nejvyšší teploty přes den budou na jihu až 18 °C, ve zbytku Česka mezi 12 až 16 °C.  Nejnižší ranní teploty by mohly klesnout na 0 °C.

Víkend měl začít dešťově, na horách se ale předpokládají také sněhové srážky. Noční teploty by mohly klesnout na 2 °C. Přes sobotu by se teplota na teploměru mohla vyšplhat místy až na 16 °C. Také v neděli by ve vyšších polohách mělo sněžit. Teploty v Česku celkově klesnou, a to maximálně na 12 °C.

 

Fotogalerie
7 fotografií