V pátek bude polojasno až skoro jasno. Odpoledne od severozápadu bude přibývat oblačnost a později se na severu můžou místy, jinde jen ojediněle objevit přeháňky nebo ojediněle bouřky. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, na jihu a jihovýchodě až 29 °C, v 1000 metrech na horách kolem 18 °C, Šumava a Krušné hory kolem 20 °C. 

V sobotu nás pak čeká polojasné až oblačné počasí. Zpočátku dne se na severu a severovýchodě můžou opět místy, jinde jen ojediněle objevit přeháňky. K večeru by ale oblačnosti mělo ubývat. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na jihu a jihovýchodě až 28 °C. 

Blíží se k vám bouřky? Sledujte je na meteoradaru ZDE.

S koncem víkendu nás ale čeká opět jasno až polojasno. Rtuť teploměrů se navíc v neděli vyšplhá až k 31 °C. Vát bude slabý jihozápadní až jižní vítr o rychlosti 1 až 4 m/s.

Začátek dalšího pracovního týdne nabídne jasnou až polojasnou oblohu. Během dne bude ale až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší pondělní denní teploty se ale vyšplhají na 30 až 34 °C. 

Úterý bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy. Od západu se navíc budou objevovat přeháňky nebo déšť. Podle meteorologů se navíc mohou místy objevit bouřky, které by mohly být ojediněle i silné. Nejvyšší denní teploty 24 až 29 °C, na Moravě a ve Slezsku 30 až 35 °C. 

Fotogalerie
18 fotografií