Námraza na silnicích překvapila ve čtvrtek ráno řidiče v Karlovarském kraji. Zejména v okolí Karlových Varů způsobila několik nehod, které blokují hlavní tahy. Nehody jsou na dálnici D6, silnici I/6 i I/13 směrem na Ostrov, uvedla krajská policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Už okolo 6:00 zkomplikovala hlavní tah z Karlových Varů na Prahu nehoda u odbočky na Žlutice. Kamiony stály i v kopci u Herstošic. „Silnice jsou namrzlé. Směrem na Prahu je doprava paralyzována, stejně jako D6 ve směru z Karlových Varů na Sokolov. I silnice I/13 je poseta nehodami,“ uvedla policejní mluvčí. Nehody se staly i na dálnici D6 u Arnoltova, na nebezpečí námrazy upozorňují cestáři i na Kraslicku u Jindřichovic, ledovka je i u Nové Role.

Námraza je i na Liberecku

V kraji bylo po ránu několik stupňů pod nulou a řidiči museli škrabat auta pokrytá ledem. Námraza ale byla i na silnicích. Silnice v horských oblastech Libereckého kraje jsou ráno sjízdné se zvýšenou opatrností. Teploty jsou tam pod nulou a na některých vozovkách nižších tříd je v důsledku nočních přeháněk rozbředlý sníh, vyplývá z informací z dopravního webu.

Silnice I. třídy v horských oblastech jsou po ošetření mokré, i na nich silničáři doporučují zvýšenou opatrnost. Teploty jsou ráno v Libereckém kraji mezi třemi a minus dvěma stupni Celsia.

Podle předpovědi by i přes den měla být proměnlivá oblačnost. Přeháňky by se místy měly vyskytovat na horách, jinde jen ojediněle. V polohách nad 300 metrů nad mořem budou smíšené nebo sněhové. Nejvyšší denní teploty budou od tří do šesti stupňů, na horách mezi minus jedním a plus dvěma stupni Celsia.

Fotogalerie
4 fotografie