V neděli bude index kondice na vysokých hodnotách. Na několik věcí si ale dávat pozor musíme - nad střední Evropou je extrémně podprůměrný stav ozonu – přes poledne nás sluneční paprsky spálí už po 45 minutách. Proto, pokud se budete od 11 do 15 hodiny zdržovat na přímém slunečním záření, použijte opalovací krémy i sluneční brýle. Pro děti i pokrývku hlavy. Tlaková tendence zaznamená mírný pokles tlaku vzduchu, což pocítí chronicky nemocní a lidé s nízkým krevním tlakem.

Očekáváme velké teplotní rozdíly mezi ranními minimy, které i v nížinách budou klesat jen k -3 °C, a odpoledními maximy, které se ve stínu zastaví na 18 °C. Na sluníčku tak může být až 25 °C. Při nevhodném oblečení hrozí nachlazení a angíny. Volte vrstevnatý outfit a jednotlivé teplé vrstvy během dne svlékejte.

Počasí bude ideální na výlety, procházky po přírodě, vysokohorské túry i širokou škálu sportovních aktivit. Vyražte na kolo, běhat, zahrát si tenis, nohejbal, volejbal nebo třeba basketbal. Většinu aktivit naplánujte až na odpoledne, až budou teploty příjemnější. Po ránu a dopoledne se vrhněte na resty z pracovního týdne – naše pracovní výkonnost bude výborná.

Video
Video se připravuje ...

Podzimní počasí zaskočilo řadu motoristů na jižní Moravě. Policie apeluje, aby se na řízení ve ztížených povětrnostních podmínkách více soustředili. Video z okolí Brna Zdeněk Matyáš