V pátek po ránu bude mrznout i v nížinách. Kvůli jasné noci a bezvětří budou páteční nejnižší ranní teploty klesat hodně nízko – naměříme jen 5 až 1 °C, v údolích až -1 °C. Studené ráno nám ale vynahradí nádherný den - bude jasno, po ránu ojediněle mlhy. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 17 až 21 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti do 18 km/h.

Teplo vydrží do příštího týdne

Sobotní počasí nebude mít chybu. Bude jasno nebo polojasno, po ránu se budou ojediněle tvořit mlhy. Noční teploty klesnou opět nízko – na 5 až 1 °C, ojediněle se budou tvořit přízemní mrazíky, tj. bude mrznout v 5 cm nad zemí. Denní teploty vystoupí vysoko – na 18 až 22 °C. Foukat bude mírný jižní vítr o rychlosti do 20 km/h.

V neděli už bude oblačnosti více – očekáváme oblačno, jen přechodně polojasno, místy musíme počítat s přeháňkami. Po ránu budou snižovat dohlednost místy mlhy. Noční teploty ale zůstanou relativně vysoko – mezi 12 až 8 °C, na západě bude chladněji – kolem 4 °C. Denní teploty budou kolem dvacítky – mezi 18 až 22 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Teplý a slunečný charakter počasí bude pokračovat také v příštím pracovním týdnu. Nejvyšší odpolední teploty se budou i nadále šplhat až na 22 °C a teplejší by měla být i rána. 

Fotogalerie
23 fotografií