„Předpokládáme, že během dnešního dne poruchy na vedeních vysokého napětí odstraníme během dopoledne. Na nízkém napětí se mohou ještě objevovat, hlavně po příjezdu chalupářů na víkendová sídla,“ uvedla mluvčí.

V Pardubickém kraji jsou tři poruchy na vysokém napětí, a to v oblasti Boru u Skutče na Chrudimsku, u Řetové na Orlickoústecku a u Vysokého Mýta. V Královéhradeckém kraji je závada v oblasti Rychnova nad Kněžnou. Moravskoslezském kraji jsou poruchy vysokého napětí dvě, ve Zlínském jedna.

Vítr zasáhl v pondělí a úterý téměř celé území České republiky. Lámal hlavně stromy a větve, na několika místech poškodil střechy. V úterý ráno bylo bez proudu až 60 000 domácností. Klienti už pojišťovnám nahlásili stovky případů a škoda přesahuje deset milionů korun, pravděpodobně ale ještě poroste.

Nejsilnější nárazy větru meteorologové naměřili na Sněžce, kde vítr foukal rychlostí 178 kilometrů v hodině, a měl tak sílu orkánu. Mimo horské polohy naměřila nejsilnější náraz větru stanice Holešov, a to 107 kilometrů v hodině.

Fotogalerie
18 fotografií