Předpověď meteorologů avizovala, že v úterý bude většinou oblačno, zpočátku místy polojasno. Ojediněle, během dne postupně místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné, doprovázené přívalovými srážkami s úhrny kolem 45 mm nebo nárazy větru kolem 20 m/s (70 km/h). Můžou přijít i kroupy. Nejvyšší teploty 26 až 30 °C, v 1000 metrech na horách kolem 21 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní až západní vítr 2 až 5 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Výstraha před silnými bouřkami platí v úterý pro Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj, Olomoucký kraj, Zlínský kraj, Moravskoslezský kraj.

Meteorologové čekají přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně.

Kde je bouřka právě teď? Podívejte se na radar

Ve středu bude přes Česko zvolna postupovat k východu studená fronta. V noci na středu bude oblačno až polojasno, zpočátku místy, postupně jen ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší teploty 19 až 15 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Přes den bude pak oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky a bouřky. Postupně od západu přechodně zataženo a místy přeháňky a bouřky, ojediněle i silné, doprovázené přívalovými srážkami s úhrny kolem 40 mm nebo nárazy větru kolem 20 m/s (70 km/h) a kroupami.

Později odpoledne a večer v Čechách od západu čekejte ustávání srážek a ubývání oblačnosti na skoro jasno. Nejvyšší teploty 26 až 30 °C, na západě a jihozápadě Čech kolem 24 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Fotogalerie
19 fotografií