V pátek bude zpočátku dne polojasno až oblačno, postupně bude docházet od severozápadu k přibývání oblačnosti s občasným deštěm nebo s přeháňkami. Od nadmořské výšky 1200 m nad mořem očekáváme srážky smíšené.

Po ránu se budou místy vyskytovat mlhy, pozor tak na sníženou dohlednost. Noční teploty budou klesat jen k 6 až 2 °C, místy se budou tvořit přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty se zastaví na 10 až 14 °C. Foukat bude slabý jihozápadní vítr o rychlosti do 15 km/h. 

Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou: Jak bude o víkendu? Dagmar Honsová

Deštík a teplý svetr berte všude s sebou

Víkend bude na srážky bohatý. V sobotu bude převládat velká oblačnost - oblačno až zataženo s přeháňkami nebo deštěm. Od nadmořské výšky cca 900 m nad mořem bude sněžit. Ráno se budou místy tvořit mlhy. Noční teploty budou klesat na 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 10 až 14 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Také v neděli bude převládat velká oblačnost - bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. A sněžit bude přechodně už od 700 m nad mořem. Noční teploty budou klesat na 6 až 2 °C a očekáváme místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat jen kolem desítky - na 8 až 12 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Nový pracovní týden přinese i mráz

I první polovina nového pracovního týdne bude studená – po ránu při zmenšené oblačnosti, budou teploty klesat jen k -2 °C i v nížinách a nejvyšší odpolední teploty se budou zastavovat do 13 °C. Na horách i nadále očekáváme déšť se sněhem nebo sněžení.

Zatímco ještě v úterý se nejvyšší odpolední teploty na jižní Moravě zastavily až na 25 °C, po středečním přechodu studené fronty, se výrazně ochladilo a ve čtvrtek na vrcholcích Krkonoš ležela slabá sněhová pokrývka. Sněžení na začátku října není u nás nic neobvyklého. V roce 2012 sněžilo vydatně na konci října také v Praze.

Fotogalerie
29 fotografií