Výstraha platí pro vyšší polohy v Pardubickém, Královéhradeckém, Olomouckém a Moravskoslezském kraji, v Kraji Vysočina a pro Boskovicko v Jihomoravském kraji. Lidé by měli být při pohybu venku opatrní, starší nebo méně mobilní lidé by podle meteorologů měli vycházení ven omezit. Kromě nebezpečí úrazů při uklouznutí se může zvýšit i nehodovost v dopravě.

Sledujte meteorologický radar Blesku

Slabá ledovka se tvořila na silnicích i ve středu ráno, déšť zpočátku dne namrzal především v západní polovině Čech. 

V úterý by mělo být podle předpovědi zataženo až oblačno a na celém území, během dne přechodně jen místy, občasný déšť, zpočátku i mrznoucí. Zejména na Moravě ojediněle mlhy. Nejvyšší teploty 7 až 12 °C, při slabším větru zejména na Moravě jen kolem 4 °C, v 1000 m na horách kolem 7 °C, Jeseníky a Beskydy až večer kolem 3 °C.

Čerstvý západní až jihozápadní vítr povane rychlostí 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách na severu kolem 25 m/s (90 km/h). Na Moravě a severovýchodě Čech bude vítr většinou jen slabý jižní do 4 m/s.

„Zpočátku ojediněle, na východě Čech a západě Moravy místy tvorba slabé ledovky při mrznoucích srážkách, zejména v polohách nad 600 m n. m.“ dodávají k tomu meteorologové ČHMÚ.

Fotogalerie
81 fotografií