Během pátečního dne počasí u nás začala od západu ovlivňovat brázda nízkého tlaku vzduchu. Ta přinesla během dne více oblačnosti na západ území a ojediněle i silné bouřky, a to doprovázené přívalovým deštěm a silným větrem. 

Sledujte počasí na radaru Blesku

O víkendu musíme počítat s bouřkami

Sobotní počasí bude na našem území rozdílné. V Čechách bude spíše oblačno až zataženo, zejména odpoledne musíme místy počítat s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle i bouřkami. Na Moravě a ve Slezsku bude z počátku dne jasno či polojasno, odpoledne až oblačno a ojedinělé přeháňky nebo bouřky večer. Teploty v Čechách 20 až 24 °C, na Moravě a ve Slezsku vystoupí až na 26 °C.

Vát bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h, v bouřkách přechodně zesílí. V neděli bude oblačnosti méně - polojasno až oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na jihovýchodě bude až 26 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h, v bouřkách přechodně zesílí.

Ochlazení přinese až závěr příštího pracovního týdne

Počátek nového pracovního týdne přinese ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Převládat bude polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Po ránu musíme ojediněle počítat s mlhami. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 13 až 7 °C, odpolední teploty budou stoupat na letní hodnoty - nejčastěji naměříme 20 až 26 °C. Studená fronta, se kterou bude spojeno více oblačnosti, déšť a zřejmě i bouřky, postoupí na naše území pravděpodobně v pátek. Po jejím přechodu se citelně ochladí.

Fotogalerie
26 fotografií