Pátek přinese strmý pád teplot vzduchu. Bude oblačno až polojasno, během odpoledne na severu a západě území až zataženo a tam večer místy déšť nebo přeháňky, na horách srážky smíšené nebo sněhové.

Ranní teploty budou klesat na 6 až 2 °C. Odpolední teploty vystoupí jen na 8 až 12 °C, na jihovýchodě na 14 °C. Zpočátku dne bude foukat mírný západní vítr o rychlosti do 25 km/h, během dne přechodně zesílí na čerstvý vítr s nárazy o rychlosti do 55 km/h, na horách 70 km/h.

Neděle bude slunečná

V sobotu se k nám začne nasouvat oblast vysokého tlaku vzduchu. V sobotu bude oblačno až polojasno, zejména na severu místy přeháňky, na horách sněhové.  Po ránu se budou tvořit ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Po ránu budou teploty klesat na 5 až 1 °C. Odpolední teploty vystoupí jen na 7 až 11 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Neděle bude ideální na procházku nebo výlet – bude jasno až polojasno. Po ránu místy mlhy, které mohou být i mrznoucí. Po ránu teploty 2 až -2 °C. Odpolední teploty 8 až 12 °C. Vítr bude foukat mírný o rychlosti do 20 km/h.

Poslední říjnový týden přinese až 16 °C

Po relativně chladném víkendu, přinese poslední říjnový týden, který bude pro mnohé ve znamení podzimních prázdnin, příjemný nárůst teplot vzduchu. Nejvyšší odpolední teploty se budou při slunečné obloze zastavovat i přes 15 °C. Převládat bude jasno až polojasno, po ránu místy s mlhami nebo nízkou oblačností.

Během dne nízká oblačnost pouze ojediněle. Po ránu se při jasné obloze budou teploty pohybovat jen mezi 5 až -2 °C, odpolední maxima se budou na začátku týdne zastavovat mezi 9 ž 14 °C, od středy až na 16 °C. Pouze v místech s nízkou oblačností bude chladněji.

Aktuální informace a vývoj meteorologické situace najdete na radaru Blesku.

Jak bylo 28. října 1918?

Do střední Evropy proudil studený vzduch, který nepustil odpolední teploty přes 8 °C. V pražském Klementinu se teplota zastavila na 7,7 C. V horských oblastech mrzlo – v Beskydech na Lysé hoře leželo 25 cm sněhu.

Video
Video se připravuje ...

Spoušť, která zůstala po silném vichru v Argentinské ulici. (Praha, 21. října 2021) Blesk.cz - Václav Burian

Fotogalerie
83 fotografií