Už během noci na čtvrtek se déšť rozšířil na většinu našeho území. Během dne očekáváme zejména na severozápadě a severu území i vydatnější a trvalé srážky – do čtvrtečního večera nejčastěji spadne od 10 až 30 mm. Na horách se na severu a severozápadě území srážkové úhrny zastaví až kolem 40 mm.

Během dne bude v Krušných horách, na Šumavě a na hřebenech Krkonoš déšť přecházet od cca 900 m nad mořem ve sněžení nebo déšť se sněhem. Na vrcholcích Krušných hor a Šumavy se může tvořit až deseticentimetrová výška mokrého a těžkého sněhu. Přechodně do nižší nadmořské výšky cca 700 m nad mořem mohou sněhové vločky klesat během odpoledne na Karlovarsku a Ústecku. Srážky budou od jihu ustávat během odpoledne.

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

Čtvrtek přinese i velké teplotní rozdíly a to už od rána – na Karlovarsku to budou teploty nejčastěji na 5 °C, odpoledne se bude i mírně ochlazovat, na Ostravsku naměříme už ráno až 11 °C, odpoledne až 14 °C. Na východě území ale bude pocitovou teplotu snižovat čerstvý jihovýchodní vítr s nárazy o rychlosti až 70 km/h.

Vichr až na 90 km/h

Ještě silněji bude vítr foukat v horských oblastech - na hřebenech Krkonoš, Jeseníků a Beskyd bude vítr dosahovat v nárazech rychlosti až kolem 90 km/h.  Slábnout bude během čtvrtečního večera. Od pátku už očekáváme klidnější charakter počasí. 

Fotogalerie
24 fotografií