V pátek počasí u nás začne ovlivňovat frontální rozhraní, které přinese do východní poloviny území vydatnější srážky, které budou postupně od 300 m nad mořem sněhové. Během dne se bude vytvářet sněhová pokrývka mokrého sněhu. Do večera bude v jihovýchodní polovině území nejčastěji ležet od 2 do 8 cm sněhu, v Moravskoslezském kraji až 12 cm mokrého sněhu. Srážky začnou ustávat během pátečního večera.

Sledujte meteorologický radar Blesku

Jinak bude zataženo, od jihovýchodu s deštěm, od vyšších poloh se sněžením, už během dopoledne ale bude hranice sněžení klesat do nadmořské výšky cca 300 m nad mořem. A tvořit se začne sněhová pokrývka. V severozápadní polovině území bude oblačno. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 2 až -3 °C. Odpolední teploty zůstanou nízko -1 až 3 °C. Zatímco ráno budou teploty na východě území nejvyšší – až na 2 °C, odpolední teploty se budou pohybovat jen kolem nuly.

První adventní víkend bude ve znamení sněžení

Také první adventní víkend bude ve znamení sněžení - více srážek přinese neděle – od cca 300 m nad mořem to budou opět srážky sněhové. V sobotu bude oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky, v nížinách i déšť se sněhem. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 0 až -4 °C. Nejvyšší teploty vystoupí na 0 až 4 °C.

V neděli bude oblačno až zataženo, místy sněžení, v nížinách přechodně déšť se sněhem. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 0 až -4 °C. Nejvyšší teploty vystoupí na 0 až 4 °C.  Mírný nárůst teplot vzduchu a sněžení od vyšších poloh přinese až začátek meteorologické zimy, tedy 1. prosinec.

Fotogalerie
37 fotografií