V pátek počasí u nás začne ovlivňovat frontální rozhraní, které přinese do východní poloviny území vydatnější srážky, které budou postupně od 300 m nad mořem sněhové. Během dne se bude vytvářet sněhová pokrývka mokrého sněhu.

Sledujte meteorologický radar Blesku

Do večera bude v jihovýchodní polovině území nejčastěji ležet od 2 do 8 cm sněhu, v Moravskoslezském kraji až 12 cm mokrého sněhu. Srážky začnou ustávat během pátečního večera. V severozápadní polovině území bude oblačno. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 2 až -3 °C. Odpolední teploty zůstanou mezi 0 až 4 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti do 15 km/h.

O víkendu se bude po ránu tvořit náledí

Také o víkendu bude převládat velká oblačnost. Polojasno si užijeme pouze ojediněle. V sobotu bude oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky, na východě území v nížinách i déšť. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 0 až -4 °C. Nejvyšší teploty vystoupí na 0 až 4 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h. V neděli bude oblačno až zataženo, místy sněžení, na východě území v nížinách i déšť. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 1 až -3 °C. Nejvyšší teploty vystoupí na 1 až 5 °C.  Foukat bude mírný jihozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Také konec listopadu bude ve znamení sněžení

A studený a na sníh bohatý bude i úplný závěr listopadu. Situaci ve vyšších polohách navíc začne komplikovat i zesílení větru a tvořit se tak mohou sněhové jazyky. Po ránu i nadále pozor na tvorbu náledí a zmrazků. V pondělí bude oblačno až zataženo, místy sněžení nebo sněhové přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 0 až -4 °C. Nejvyšší teploty vystoupí jen na -1 až 3 °C.

V úterý bude oblačno až zataženo, místy sněžení nebo sněhové přeháňky, postupně v nížinách i dešťové. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 0 až -4 °C. Nejvyšší teploty vystoupí na 1 až 5 °C. Hned začátek prvního meteorologického zimního měsíce přinese v porovnání se závěrem listopadu nárůst teplot vzduchu – na 1. prosince v odpoledních maximech to bude nejčastěji 2 až 7 °C a hranice sněžení se bude zvedat do vyšších nadmořských výšek.

Fotogalerie
35 fotografií