Upozornění na novou sněhovou pokrývku mezi deseti až 25 centimetry platí pro jihovýchodní okresy Jihomoravského kraje a jižní polovinu Zlínského kraje. Podle meteorologů tam lze s ohledem na avizované sněžení očekávat sněhovou kalamitu, komplikace v dopravě, energetice a zásobování, kdy může sníh lámat stromy a působit škody na drátech elektrického vedení. Řidiče nabádají meteorologové k opatrnosti a k tomu, aby nezapomněli na zimní výbavu.

Ve zbývajících okresech Jihomoravského a Zlínského kraje stejně jako na východě Královéhradeckého a Pardubického kraje, na Vysočině, v Moravskoslezském a Olomouckém kraji napadne ve čtvrtek za 24 hodin podle ČHMÚ sedm až 15 centimetrů sněhu. I zde by měli lidé počítat kvůli sněžení s komplikacemi.

„V západní polovině ČR bude sněžit méně, očekáváme zde většinou jeden až šest centimetrů nového sněhu,“ doplnili meteorologové.

Meteorologové doporučují omezit cestování autem, v případě nutnosti radí sledovat dopravní zpravodajství a počítat se zdržením. Dále upozorňují na povinnost zimní výbavy. Pro cesty do vyšších nadmořských výšek doporučují sněhové řetězy a nářadí pro případné vyproštění vozidla.

Video
Video se připravuje ...

Časosběr: Takhle sníh zasypal hlavní nádraží v Praze. Mall TV

Fotogalerie
86 fotografií